σε

DOTNETNUKE.GR

The Leading Web Content Management System (CMS) and Application Development Platform for Microsoft .NET

Βελτίωση Του Site Στις Θέσεις Αναζήτησεις

Τελευταία δημοσίευση από το μέλος foagth στις 07-06-2010 14:04. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 1 (9 εγγραφές)
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  • 04-18-2010 11:23

• vassilis
    • Οι δημοφιλέστερες 10 δημοσιεύσεις
    • Μέλος από τις 11-11-2009
    • Δημοσιεύσεις 9

Βελτίωση Του Site Στις Θέσεις Αναζήτησεις

Καλημέρα, χαιρετώ την κοινότητα των ελλήνων "dnnάδων", δοκιμάζω τον τελευταίο καιρο στα portal του dnn που έχω κατασκευάσει να προσθέτω τις λέξεις - κλειδιά , ομολογώ ότι δεν έχω καταλάβει πόσο βοηθάει η συγκέκριμένη λειτουργία, για παράδειγμα σε ένα απο τα portal του έβαλα μια λέξη που δεν υπάρχει οπότε ήξερα ότι υπάρχει μόνο στο δικό μου site όταν έβαλα την αναζήτηση του google δεν παρουσίασε αποτέλεσμα (το λογικό θα ήταν να βγάλει το site μου), την αναζήτηση την έκανα μερικά λεπτά αργότερα αφου προσθεσα την λέξη - κλειδί.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς πως μπορώ να βελτιώσω την θέση των ιστοσελίδων μου  στην αναζήτηση και με άλλους τρόπους.

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα

• 04-19-2010 22:23 σε απάντηση της

• admin
      Άντρας
    • Μέλος από τις 09-03-2009
    • Athens
    • Δημοσιεύσεις 390

Απ: Βελτίωση Του Site Στις Θέσεις Αναζήτησεις

Γεια χαρά και καλώς ήρθες.

Γενικά το search engine optimisation,  είναι μια μεγάλη κουβέντα.

γενικότερα να ξέρεις βοηθάει στο να βάζεις τιμές στο keyword,description τις σελίδας και στο

Search Summary (Optional) ενός text/html module.

Μην περιμένεις με το που βάζεις μια λέξη να βγαίνει αμέσως στις μηχανές αναζήτησης.

δες εδώ ένα Post μου σε άλλο community, για κάποια καλά tips για SEO.

δώσε βάση στα Page titles και στα καθαρά urls.

π.χ http://nksolutions.gr/Έργα.aspx

δες το url master της Ifinity εδώ

ας πει και κανένας άλλος την γνώμη του..... Σωτήρη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nikolaos Kantzelis (BSc,MSc,MCAS(Office 2007),MCPD(ASP.NET 3.5) ,MCTS(SQL Server 2008),MCTS(Window Forms 3.5),MBCS,MCT)

Forum Admin
  • 04-20-2010 8:53 σε απάντηση της

• admin
      Άντρας
    • Μέλος από τις 09-03-2009
    • Athens
    • Δημοσιεύσεις 390

Επίσης αν θες, πήγαινε εδώ

http://forum.dotnetnuke.gr/files/

και κατέβασε ένα free ebook για DNN SEO

Nikolaos Kantzelis (BSc,MSc,MCAS(Office 2007),MCPD(ASP.NET 3.5) ,MCTS(SQL Server 2008),MCTS(Window Forms 3.5),MBCS,MCT)

Forum Admin
  • 04-23-2010 12:08 σε απάντηση της

• vassilis
    • Δημοσιεύσεις 9

φχαριστω πολύ για την απάντηση, θα επανέλθω για να δώσω την εμπειρία μου εκ του αποτελέσματος, πάντως αυτό που ήδη κάνω είναι όταν ξεκινάω ένα πόρταλ είναι σε ένα word να μαζεύω λέξεις κλειδιά για και να το εμπλουτίζω έτσι και σε όλες τις σελίδες προσθέτω πάντα όλα τα keywords με αυτό τον τρόπο δεν μπερδεύομαι όταν η σελίδες του πορταλ αυξηθούν, ξέρω δηλαδή ότι όλες έχουν τα keywords.

Φχαριστώ και πάλι Yes

• 04-24-2010 17:35 σε απάντηση της

• cap
      Άντρας
    • Μέλος από τις 09-15-2009
    • Αθήνα
    • Δημοσιεύσεις 28

Ας απομυθοποιήσουμε λίγο το θέμα των keywords και του description στις σελίδες του DotNetNuke.

Τα δύο πεδία που συμπληρώνουμε στα settings των σελίδων μας αντιστοιχούν στα MetaDescription και MetaKeywords tags που προστίθενται στην σελίδα μας. Η Google, σύμφωνα με το official webmaster blog της ΑΓΝΟΕΙ το MetaKeywords tag στο page ranking της (μόνο στα appliances της το χρησιμοποιεί, όχι στο web search) ενώ το MetaDescription το χρησιμοποιεί για να ΔΕΙΞΕΙ πράγματα όταν και αν το αποφασίσει σαν περιγραφή στα search results και ΟΧΙ στο page ranking.

Αρα, και τα δύο πεδία αυτά δεν μας πολυβοηθάνε στο SEO. Τι μας βοηθάει στο SEO, εκτός φυσικά από το ίδιο το περιεχόμενο; Το url. Αν έχεις ενεργοποιημένα τα friendly urls, υπάρχει αρκετή πιθανότητα ορισμένα από τα keywords που ψάχνεις να περιλαμβάνονται ήδη σε αυτό και, φυσικά, να περιλαμβάνονται στο page ranking που κάνει η google.

Τα friendly urls του DNN βέβαια έχουν θέματα συνεργασίας με ορισμένα modules (εγώ προσωπικά τα απενεργοποιώ), αλλά για μικρά sites με basic modules δεν είναι κακό να υπάρχουν. Από εκεί και πέρα, ένα iFinity URL master ή modules όπως το DNNArticle που σου βάζουν π.χ. τον τίτλο του άρθρου σου μέσα στο url (δείτε τα άρθρα του protagon.gr για παράδειγμα) είναι πολύ καλύτερα για το SEO μας από οτιδήποτε άλλο.

(Admin, άλλαξε editor γιατί  ο συγκεκριμένος δεν είναι συμβατός με chrome!)

Σωτήρης Φιλιππίδης

DotNetNuke them!
  • 06-16-2010 10:20 σε απάντηση της

• vassilis
    • Δημοσιεύσεις 9

ευχαριστώ πολύ Σωτήρη για τις πληροφορίες

• 07-06-2010 13:15 σε απάντηση της

• foagth
    • Οι δημοφιλέστερες 25 δημοσιεύσεις
      Άντρας
    • Μέλος από τις 06-06-2010
    • Δημοσιεύσεις 2

cap:

Ας απομυθοποιήσουμε λίγο το θέμα των keywords και του description στις σελίδες του DotNetNuke.

Τα δύο πεδία που συμπληρώνουμε στα settings των σελίδων μας αντιστοιχούν στα MetaDescription και MetaKeywords tags που προστίθενται στην σελίδα μας. Η Google, σύμφωνα με το official webmaster blog της ΑΓΝΟΕΙ το MetaKeywords tag στο page ranking της (μόνο στα appliances της το χρησιμοποιεί, όχι στο web search) ενώ το MetaDescription το χρησιμοποιεί για να ΔΕΙΞΕΙ πράγματα όταν και αν το αποφασίσει σαν περιγραφή στα search results και ΟΧΙ στο page ranking.

Αρα, και τα δύο πεδία αυτά δεν μας πολυβοηθάνε στο SEO. Τι μας βοηθάει στο SEO, εκτός φυσικά από το ίδιο το περιεχόμενο; Το url. Αν έχεις ενεργοποιημένα τα friendly urls, υπάρχει αρκετή πιθανότητα ορισμένα από τα keywords που ψάχνεις να περιλαμβάνονται ήδη σε αυτό και, φυσικά, να περιλαμβάνονται στο page ranking που κάνει η google.

Τα friendly urls του DNN βέβαια έχουν θέματα συνεργασίας με ορισμένα modules (εγώ προσωπικά τα απενεργοποιώ), αλλά για μικρά sites με basic modules δεν είναι κακό να υπάρχουν. Από εκεί και πέρα, ένα iFinity URL master ή modules όπως το DNNArticle που σου βάζουν π.χ. τον τίτλο του άρθρου σου μέσα στο url (δείτε τα άρθρα του protagon.gr για παράδειγμα) είναι πολύ καλύτερα για το SEO μας από οτιδήποτε άλλο.

(Admin, άλλαξε editor γιατί  ο συγκεκριμένος δεν είναι συμβατός με chrome!)

Πολύ καιρό μετά από αυτό το post έρχομαι να κάνω την ερώτησή μου:

Το DNNArticle δεν είχε πρόβλημα με τα ελληνικά στο url? Είναι κάτι customed στον κώδικά του ?

Thanks

Λεωνίδας Καλλιπολίτης
  • 07-06-2010 13:39 σε απάντηση της

• cap
      Άντρας
    • Μέλος από τις 09-15-2009
    • Αθήνα
    • Δημοσιεύσεις 28

Μιλάς για το DNNArticle module της ZLDNN έτσι; Το dnnArticle είχε πρόβλημα με τα Ελληνικά νομίζω στον ΙΕ μόνο, με την έννοια οτι αν έκανες submit comment μετά ο τίτλος στο url έβγαινε σε κάτι το κινεζικόν. Αλλά, αν θέλεις, μπορείς να απενεργοποιήσεις τελείως τον τίτλο στα URLs.
    Σωτήρης Φιλιππίδης

DotNetNuke them!
  • 07-06-2010 14:04 σε απάντηση της

• foagth
    • Οι δημοφιλέστερες 25 δημοσιεύσεις
      Άντρας
    • Μέλος από τις 06-06-2010
    • Δημοσιεύσεις 2

cap:
    Μιλάς για το DNNArticle module της ZLDNN έτσι; Το dnnArticle είχε πρόβλημα με τα Ελληνικά νομίζω στον ΙΕ μόνο, με την έννοια οτι αν έκανες submit comment μετά ο τίτλος στο url έβγαινε σε κάτι το κινεζικόν. Αλλά, αν θέλεις, μπορείς να απενεργοποιήσεις τελείως τον τίτλο στα URLs.

Απ'τη μάνα του δηλαδή το DNNArticle δεν είχε πρόβλημα? Βασικά εγώ χρησιμοποιώ το Ventrian news articles το οποίο όμως τα ελληνικά δεν τα δείχνει καθόλου στο url και ρωτάω μήπως υπάρχει κάτι κοινό με το DNNArticle που θα μπορούσα να ψάξω. Φταίει άραγε το encoding στην βάση ή ο κώδικάς του αυτό ψάχνω μήπως βρω

Λεωνίδας Καλλιπολίτης
Σελίδα 1 από 1 (9 εγγραφές)
Copyright © 2011 by DotNetNuke.Gr. All rights Reserved
Με χρήση του Community Server (Non-Commercial Edition), από την Telligent Systems