σε

DOTNETNUKE.GR

20 Tips for Search Engine Optimization (SEO) Friendly DNN Sites

Τελευταία δημοσίευση από το μέλος admin στις 12-12-2011 18:09. Υπάρχουν 0 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 1 (1 εγγραφές)
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
 • 12-12-2011 18:09

  • admin
  • Οι δημοφιλέστερες 10 δημοσιεύσεις
   Άντρας
  • Μέλος από τις 09-02-2009
  • Athens
  • Δημοσιεύσεις 425

  20 Tips for Search Engine Optimization (SEO) Friendly DNN Sites

   Πολλές φορές στα σεμινάρια ASP.Net που κάνω ή στα διάφορα DotNetNuke σεμινάρια, επαναλαμβάνεται η ερώτηση

  "Ποιες είναι οι τεχνικές αυτές με τις οποίες μπορεί το site μου να εμφανίζεται ψηλά στις μηχανές αναζήτησης?"

  Να ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε για organic results. Για τα κυρίως αποτελέσματα που εμφανίζονται "στα αριστερά" των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

  Βασικά υπάρχουνε πολλά που μπορείς να κάνει κάποιος που θα βοηθήσουνε τις μηχανές αναζήτησης να "εκτιμήσουνε" περισσότερο το site του. Πάμε να αποκρυπτογραφήσουμε μερικά πολύ καλά tips & tricks

   

  1. Αν είναι δυνατόν να υπάρχει ένα πολύ σχετικό domain name, με το αντικείμενο του portal.(e.g www.shoeshop.gr)
  2. Να υπάρχουν Page titles σχετικά με το περιεχόμενο της σελίδας - εδώ πρέπει να γίνει καλό Brainstorming.
  3. Να υπάρχουν meta tags μέσα στο html (description/keywords)
  4. Να υπάρχουν friendly URLS ( e.g www.mysite.com/Πωλήσεις.aspx)
  5. Το θέμα του περιεχομένου είναι πολύ σημαντικό. Για να το πούμε πιο σωστά θα πρέπει να υπάρχει rich structured content. Στα κείμενα που γράφετε θα πρέπει να υπάρχουν με Bold ή με κάποιο άλλο annotation. αν έχετε eshop που πουλάει Η/Υ, laptops θα πρέπει όλες αυτές οι λέξεις να είναι "bold" και με Links σε άλλα sites.Καλό είναι τα κείμενα σας να έχουν δομή <h1>,<h2>,<h3>. Δουλέψτε αρκετά ώστε να έχετε στην κάθε σελίδα keywords που είναι ενδεικτικά της κάθε σελίδας. 
  6. Kάτι άλλο που αρέσει πολύ στις μηχανές αναζήτησης είναι να βλέπουν ανανεωμένο περιεχόμενο. Καλό είναι να έχετε blogs,forums,wikis. Αν δεν μπορείτε να έχετε τέτοιο περιεχόμενο να έχετε ένα σημείο στο site σαν newsstand.Γενικότερα μην φτιάχνετε sites με λίγο η καθόλου περιεχόμενο.
  7. Μην χρησιμοποιείτε Flash Περιεχόμενο και να έχετε ακουστικό περιεχόμενο σαν optional.Nα υπάρχει εναλλακτικό κείμενο περιγραφής στις εικόνες - alt tag
  8. Θα είναι καλό να υπάρχει ένα breadcrumb στις σελίδες
  9. Να υπάρχει ένα αρχείο robots.txt - δες εδώ (http://nksolutions.gr/robots.txt)
  10. Να υπάρχει ένα xml Sitemap (http://www.nksolutions.gr/sitemap.aspx) που θα το κάνετε submit στις μηχανές αναζήτησης.Να υπάρχει και ξεχωριστή σελίδα με την δομή του site - http://nksolutions.gr/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%94%CE%BF%CE%BC%CE%AE%CE%94%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85.aspx .
  11. Να υπάρχουν links μεταξύ των σελίδων του site. αυτό το λεγόμενο in-linking, είναι πάρα πολύ σημαντικό.
  12. Nα υπάρχουν links από το site σου σε άλλα Sites και το αντίστροφο-sumbit it in online directories like in.gr.΄Μιλήστε με όλους τους vendors,partners,clients που μπορούν να βάλουν links στο site σας.
  13. Να μην υπάρχουν broken links
  14. Να υπάρχει μια error page-404 Page-(http://www.nksolutions.gr/customerror.aspx?aspxerrorpath=/sitemap432422.aspx)
  15. Να προσέξειτε να μην έχετε Keyword spam (http://www.abcseo.com/seo-book/keyword-spam.htm ). οι μηχανές αναζήτησης δεν κοροιδεύονται, και όταν δούνε ότι πας να τις κοροιδέψεις- σε βάζουνε στην μαύρη λίστα
  16. Θα πρέπει να αποφασιστεί ένα μόνο URL, για πρόσβαση και link στην αρχική σελίδα (π.χ να μην είναι www.mysite.gr/default.aspx και www.mysite.gr/αρχική.aspxή www.mysite.gr/tabid/56/default.aspx)
  17. Να μην υπάρχει μεγάλο Page size .Οι σελίδες που έχουν μέγεθος κατά μέσο όρο μεγαλύτερο από 700 kb, δηλαδή load time > 7 sec,  δυσκολεύει το browsing αλλά και το indexing από web robots
  18. Το main menu να μην είναι javascript based αλλά CSS based
  19. Να κάνουμε disable το viewsate όπου δεν  χρειάζεται. αυτό βοηθάει το responsiveness-performance του site σου αλλά και είναι SEO friendly
  20. Υπάρχει μεγάλη σχέση μεταξύ ranking από την Google και το πόσο performant είναι το Site σας. Οπότε oπωσδήποτε να κάνετε Performant το site σας. Δείτε ένα post μου εδώ, (στα αγγλικά) για το πως μπορούμε να κάνουμε το site μας πιο γρήγορο.

   

  Επίσης θα πρέπει να ενσωματώσετε Google Analytics. Είναι πολύ εύκολο να το κάνετε αυτό με τις τελευταίες εκδόσεις του DNN. Μπορείτε να πάρετε μια πολύ καλή ιδέα για το τι keywords χρησιμοποιούνε οι επισκέπτες του site για να σας βρούνε.Μπορείτε να καταλάβετε σε ποιες σελίδες "κάθονται" πιο πολύ και πως πληγούνται μέσα στο site , οπότε μπορείτε να καταλάβετε αν χρειάζεται να κάνετε κάποιο redesign στο site.

  Απαραίτητο είναι να χρησιμοποιήσετε και τα Google Webmaster tools.

  Από την ώρα που αυτά είναι απλά εργαλεία, τα οποία είναι δωρεάν και είναι τρομερά εύκολα στην χρήση δεν βλέπω το λόγο να μην τα χρησιμοποιούμε.

  Επίσης θυμηθείτε, οι αλγόριθμοιτης google , τιμούν την παλαιότητα. δηλαδή τα established sites, που είναι χρόνια στον ιστό, έχουνε καλύτερη μεταχείριση...οπότε δείξτε λίγο κατανόηση και μην απογοητεύεστε αν δεν είστε ψηλά στα αποτελέσματα αμέσως μόλις φτιάξετε το site σας.

   

   

  Nikolaos Kantzelis (BSc,MSc,MCAS(Office 2007),MCPD(ASP.NET 3.5) ,MCTS(SQL Server 2008),MCTS(Window Forms 3.5),MBCS,MCT)

  Forum Admin
  Δημοσίευση στις κατηγορίες: , , ,
Σελίδα 1 από 1 (1 εγγραφές)
Copyright © 2012 by DotNetNuke.Gr. All rights Reserved
Με χρήση του Community Server (Non-Commercial Edition), από την Telligent Systems